zoete aardappel

Excuses, excuses, ik heb mijn blog even een tijdje laten verstoffen. Ik heb geen goede reden eigenlijk, ik had gewoon even wat minder inspiratie. Maar, zoals dat altijd gaat bij mij, opeens krijg ik allemaal nieuwe ideeën, en heb ik weer helemaal zin in het bloggen! Ik heb de laatste tijd gelukkig wel erg lekker gegeten, nieuwe dingen uitgeprobeerd, én deze op de foto gezet voor Salt & Sugar. Ik begin vandaag met deze té lekkere (en ook té makkelijke) twice baked sweet potatoes.

Ik pof regelmatig aardappels en de laatste tijd ook vaak zoete aardappels. Een zoete aardappel is wat gezonder dan haar grote broer en de smaak is heerlijk.. juist, zoet! Door de zoete smaak van de aardappel is hij heerlijk te combineren met allerlei andere smaken, zoals frisse tomaat, zoetige feta en zurige crème fraiche. En dus met blauwe kaas, kwam ik na het maken van dit gerecht achter.

Bij dit recept van zoete aardappel met quinoa en blauwe kaas, zijn de aardappels een soort van gepoft, maar ook weer niet. Ze zijn twice baked. Deze methode van aardappels maken is erg populair in Amerika. Je bakt of poft de aardappel in de oven, dan schep je de binnenkant eruit, mengt deze met allerlei lekkere dingen, schept het mengel weer in de gehalveerde aardappels en bakt deze nogmaals in de oven. Een zeer goed idee als je het mij vraagt.

Het zoete van de aardappel is zoals ik al eerder zei heerlijk in combinatie met de blauwe kaas (geitenkaas lijkt me ook een goed idee!) en door de quinoa is het gerecht ook lekker vullend. Als je er een echte avondmaaltijd van wilt maken, zou ik er een groene salade bij serveren, dan zit je zeker weten vol én heb je ook je groente-inname van de dag weer binnen.

zoete aardappel met quinoa

Ingrediënten :

2 grote zoete aardappels
Een handvol verkruimelde blauwe kaas
80 gram ongekookte quinoa
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Olijfolie
Zout

Instructies :

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de zoete aardappels goed schoon. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, leg de aardappels erop en besprenkel met wat olijfolie.  Zet de aardappels voor ongeveer 45 minuten in de oven (keer ze even om halverwege).

Snijd de aardappels doormidden. Schep voorzichtig de binnenkant uit de aardappel (laat ongeveer een cm over aan alle kanten). Is het nog te hard, zet de aardappels dan nog even in de oven.

Doe het aardappelmengsel in een kom, samen met de quinoa, blauwe kaas en rozemarijn. Mix alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel daarna weer over aardappelhelften en zet deze nog 10-15 minuten in de oven.

Bron

6 reacties op “Zoete aardappel met quinoa en blauwe kaas

 1. Femke Reply

  Wat klinkt dit lekker! Ik mag alleen helaas geen kaas hebben, maar misschien kan ik dit vervangen door de lactosevrije variant ;-)

 2. Farah - Food and other Friends Reply

  Jeeej she’s back ;). Leuk.

  Ik ben dol op zoete aardappel en denk het dat een fijne combi is met quinoa en kaas. Van de week eens proberen!

 3. meike Reply

  Oh, volgens mij is dit echt zooo ontzettend lekker! Alle ingrediënten zijn afzonderlijk van elkaar lekker, dus samen vast overheerlijk!

 4. Bouchra Reply

  Dit lijkt me zo ontzettend lekker. Deze ga ik onthouden!

 5. Naomi Reply

  Dit ziet er echt delish uit. Kom je bij me koken?! :D

  • Mariska Reply

   Haha, jaa, lijkt me gezellig! ;) Je blog ziet er super leuk uit.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>