Burritos met kip en avocado

Na een lange blogpauze ben ik weer terug! Ik had eventjes weinig inspiratie, maar ik heb er weer helemaal zin in om af en toe te gaan bloggen. Ik trap af met deze lekkere burritos met kip en avocado.

Ik ben op dit moment weer helemaal into Pinterest. We zijn bezig om wat dingen in ons huisje op te knappen, en waar vind je leukere inspiratie dan op Pinterest? Mijn interieur bord is de afgelopen week flink aangevuld, maar toen ik toch bezig was op Pinterest, pinde ik ook gelijk even wat recepten die me wel het proberen waard leken.

Het eerste recept dat ik gisteravond meteen heb uitgeprobeerd zijn deze simpele burritos met kip en avocado. Het leukste aan dit recept vind ik dat het zo simpel is: naast de tortilla’s bestaat het recept maar uit 5 ingrediënten! Hoe makkelijk wil je het hebben?

Hopelijk geeft het je wat inspiratie voor een doordeweekse avond als je niet zo’n zin hebt om in de keuken te staan!

burritos met kip en avocado

Ingrediënten :

4 grote bloemtortilla’s
350 gram kipfilet
1 grote avocado
100 gram geraspte kaas
2 eetlepels verse koriander
Zure room
Mosterd
Zout en peper

Instructies :

Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met zout en peper. Bak de kip in wat olie aan beide kanten ongeveer 5 minuten aan. Bestrijk de kipfilet met wat mosterd, voeg wat water toe aan de pan en laat de kip nog 5 minuten pruttelen in de pan. Zet dan de pan uit.

Snijd de kipfilet in blokjes en doe hetzelfde met de avocado. Doe de kip en de avocado samen met de verse gehakte koriander en de kaas in een schaal en mix alles goed door elkaar.

Bestrijk 4 tortilla’s met wat zure room en verdeel het kipmengsel erover. Vouw de tortilla op burrito style. Verhit een laagje olie in een pan en bak de burritos aan beide kanten bruin.

1 reactie op “Simpele burritos met kip en avocado

  1. Femke Reply

    Oh yum! Dit lijkt me echt zo waanzinnig lekker. Ik denk dat ik vooral mijn vriend héél blij mee kan maken, want hij is dol op avocado, kip én wraps. The perfect combination of everything, dus ;-) Dankjewel voor het delen!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>