Salade met gebakken geitenkaas

Ik heb ontelbaar veel lijstjes met recepten die ik nog wil uitproberen. Foto’s, knipsels en linkjes in zowel mijn mailbox, telefoon als iPad. Deze salade met gebakken geitenkaas stond al heel lang op mijn nog-te-maken lijstje. Nu vraag ik me af waarom ik zo lang gewacht heb met de salade te maken. Het is zo simpel en tegelijkertijd zo lekker.

Ik ben gek op salades. Vroeger lustte ik geen ‘blaadjes’, maar nu eet ik echt iedere soort sla die je kunt bedenken. Het leuke van salades vind ik dat je er zo leuk mee kunt varieren. Je kunt er van alles ingooien, lekkere dressings proberen en het smaakt altijd weer anders.

Ik eet tegenwoordig graag een salade als diner. Wel vind ik het dan lekker als de salade een warm element bevat. Dan heb ik toch een beetje meer het gevoel dat ik avondeten aan het eten ben.

Deze groene salade met gebakken geitenkaas vind ik daarom een perfect avondmaaltje. Je bakt de geitenkaas in een lekker korstje even in de oven zodat ie helemaal zacht en smeuig en heerlijk wordt. Dan nog je favoriete sla melange erbij en een simpele dressing en je lekkere salade is klaar!

Salade met gebakken geitenkaas

Ingrediënten :

4 rondjes geitenkaas
2 sneetjes brood naar keuze
1 1/2 eetlepels olijfolie
1 theelepel vers gehakte kruiden
Een grote handvol sla melange

Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel honing
1/2 teentje knoflook
1/2 theelepel mosterd
Zout en peper

Instructies :

Doe de rondjes geitenkaas in een kommetje. (Ik gebruikte geitenkaas rondjes van Albert Heijn die deze mooie ronde vorm al hebben, maar je zou ook een plek geitenkaas kunnen gebruiken en deze zelf in stukjes kunnen snijden) Besprenkel de geitenkaas met de olijfolie en doe de verse kruiden erbij. Ik gebruikte tijm en rozemarijn, dit past erg goed bij geitenkaas vind ik. Zet het kommetje even in de koelkast om alles lekker in de geitenkaas te laten trekken.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Leg de sneetjes brood op een bakplaat. (Ik gebruikte volkoren boterhammen die ik nog in huis had, maar je kunt al het brood gebruiken dat je wilt) Laat het brood in ongeveer 10 minuutjes knapperig en droog worden (misschien moet je het tussendoor nog even omdraaien). Verkruimel het brood daarna zo fijn mogelijk, dit gaat heel gemakkelijk in een keukenmachine als je die hebt, maar je kunt ht ook gewoon met je handen doen.

Haal de geitenkaas uit de koelkast en haal de stukjes voorzichtig door de broodkruimels, tot ze helemaal bedekt zijn. Bekleed je bakplaat met aluminiumfolie en leg hier de geitenkaas op. Zet de bakplaat voor ongeveer 4-6 minuten in de oven tot de geitenkaas wat gebruind en zacht is geworden (let op: niet te zacht, de kaas moet nog wel zijn vorm behouden).

Voor de dressing doe je de olijfolie, balsamico azijn, honing en mosterd in een kom. Pers het teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met wat zout en peper.

Leg je favoriete sla melange op een bord. Leg de gebakken geitenkaas erop en besprenkel met de dressing.

Bron

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>