purple oatmeal

Verkondigde ik vorig jaar nog dat ik niet heel blij werd van de oatmeal trend, ik vind het nu opeens erg lekker. Ik kies op dit moment vaak voor havermout als ontbijt. Ik ga meestal voor de simpele overnight oats: gelijke delen havermout en melk in een kommetje, een nachtje in de koelkast en de volgende dag ‘opleuken’ met wat (gedroogd) fruit.

Omdat ik dit nu regelmatig eet en ik wel hou van wat afwisseling, ging ik op zoek naar meer meer manieren om havermout te bereiden als ontbijtje. Ik kwam uiteindelijk uit bij een recept voor purple oatmeal. Hoe leuk is die naam alleen al, en hoe vrolijk ziet die paarse havermout eruit?

De havermout krijgt zijn paarse kleurtje van de blauwe bessen die je er doorheen doet. Ik vond het zelf erg fascinerend om de besjes te zien knappen tijdens het opwarmen van de havermout. Grappig om te zien hoeveel kleur ze af geven! Dit is geen ontbijtje om even snel te maken op een doordeweekse dag voordat je naar je werk moet (tenminste, IK heb daar doordeweeks écht geen tijd voor en vlieg altijd 1 minuut voordat de bus komt naar buiten..), maar is een perfect weekendontbijtje. En wat is er lekkerder dan – vooral nu met de koudere temperaturen buiten – de dag te beginnen met een warme maaltijd?

Ps: heb je nog havermout over? Maak dan eens deze hartige taart met havermout korst.

purple oatmeal

Ingrediënten :

1 cup havermout
1 1/2 cup water
1 cup melk + wat extra eetlepels melk als topping
1 cup blauwe bessen + wat extra bessen als topping
2 eetlepels honing
Paar druppels vanille-extract

Instructies :

Doe de havermout, water, melk, blauwe bessen en honing in een pannetje.  Zet de pan op middelhoog vuur.

Blijf roeren totdat het mengsel gaat koken (ongeveer 5 minuten). Zet het vuur laag en laat sudderen, net zolang totdat het mengsel wat dikker is geworden en de blauwe bessen allemaal gebarsten zijn en de havermout dus een mooie paarse kleur krijgt (nog ongeveer 5 minuten). Roer er wat vanille-extract doorheen.

Haal de pan van het vuur en verdeel de purple oatmeal over twee diepe borden of kommetjes. Sprenkel er wat extra melk en blauwe bessen overheen.

Bron

4 reacties op “Purple oatmeal: havermout met blauwe bessen

 1. Bouchra Reply

  Dit lijkt me heel lekker!

 2. Mylene Reply

  Ik ben dus ook helemaal gek geworden op havermout. Doe het nu met banaan en een beetje kaneel, maar dit ziet er toch wel wat spannender uit. Ga ik een keer proberen!

 3. Nathalie Reply

  Hmm erg lekker! Blauwe bessen zijn ook bij mij favoriet!

 4. Chahrazad Reply

  Hoewel ik geen grote fan ben van havermout, ziet dit er wel lekker uit.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>