IMG_20121109_144516

Ik ben Mariska, de persoon achter dit kookblog Salt & Sugar. Ik ben dit jaar alweer 27 geworden, al denk ik dat ik me altijd begin 20 zal blijven voelen. Na heel vaak verhuisd te zijn binnen onze prachtige hoofdstad, heb ik eindelijk mijn vaste plekje gevonden in Amsterdam West. Hier woon ik in een geweldig appartement, met een helaas nogal kleine keuken. Toch lukt het me,  om hier de lekkerste recepten te maken, en – als het recept gelukt is én goedgekeurd – te delen met jullie.

Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, waren de keren dat ik had gekookt in mijn leven op één hand te tellen. Samen met een vriendin maakten we iedere avond wraps met gehakt en tacokruiden, nasi uit een pakje of – als we echt uit wilden pakken – een Wereldgerecht van Knorr. Dit veranderde toen ik een poosje werkloos was. Als pas afgestudeerde was het lastig om een baan te vinden, en ik zat een paar maanden thuis. Om mijn tijd te doden, ging kookfilmpjes kijken op Youtube, en daar kwam ik Laura Vitale tegen. Ik maakte een enchilada recept van haar (enchiladas zijn trouwens nog steeds één van mijn favoriete recepten) en merkte dat ik het best wel leuk vond om zo’n recept na te maken en dat ik trots was toen het lekker bleek te smaken. Ik vervolgde mijn zoektocht op internet naar inspiratie voor recepten en mijn kastje met kruiden werd langzamerhand steeds voller. Ook toen ik een baan vond bleef ik koken en nog steeds ben ik degene die vrijwel iedere avond na mijn werk kook, en probeer ik meerdere nieuwe recepten per week uit.

Ik heb mode gestudeerd en dacht altijd dat dat mijn ‘passie’ was, maar nu weet ik dat dat eten is. Op dit moment gaat mijn meeste geld op aan eten en niet meer aan nieuwe schoenen en jurkjes. Op vakantie draait het om waar je het lekkerst kan eten, ik ben ‘s ochtends al bezig met wat we ‘s avonds zullen gaan eten en ik struin dagelijks allerlei kookblogs af.

Mijn grootste inspiratie haal ik dan ook uit Amerikaanse kookblogs. Ik ben dol op echte Amerikaanse klassiekers en hou van hun gerechten die vaak geïnspireerd zijn op de Mexicaanse keuken. Heel veel van die blogs hebben prachtige, lichte foto’s en ik hoop dat ik op een dag ook zulke foto’s kan maken. Ik doe mijn best mijn foto’s steeds te verbeteren, want ik ben van mening dat mooie foto’s het belangrijkste zijn op een foodblog.

Naast koken zijn er ook nog wat andere dingen die ik leuk vind. Deze hebben vooral te maken met katten, slapen, mijn huisje gezellig maken en slenteren door Amsterdam met mijn vriend. Oh, en als mijn budget het toeliet zou ik de wereld rondreizen, er is niks beter dan nieuwe plekken ontdekken.

Over Salt & Sugar

Ik ben Salt & Sugar in februari 2013 begonnen met het idee om de nieuwe recepten die ik uitprobeerde te delen. Zoveel dingen die ik maakte vond ik zo lekker, en ik vond het zonde dat de rest van de wereld die niet kon proeven! Ik eet vrijwel alles, hoewel veel gerechten op de site ook vegetarisch zijn. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar ben van mening dat je zo nu en dan jezelf ook moet verwennen, met bijvoorbeeld lekker vet eten of heerlijke cupcakes.

Ik deel grotendeels recepten, maar af en toe zal er ook een leuk event, een hotspot of iets persoonlijks voorbij komen.

Enjoy!

Mariska

1 reactie op “Over mij

 1. Nikki Reply

  Hi Mariska!

  Ik heb nog niet zo lang geleden je blog gevonden, en vind hem erg leuk! Mooie plaatjes en recepten!
  Ik heb je daarom genomineerd voor de Liebster Award! De 10 nieuwe vragen staan op m’n site. Vind je het leuk om die te beantwoorden? :)

  Bye bye!

  Nikki

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>