salsa shop amsterdam

Afgelopen week had ik geen zin om te koken na een lange werkweek, en hadden mijn vriend en ik zin om even ergens snel wat te gaan eten. Ik had ergens iets opgevangen over een een leuk nieuw Mexicaans restaurantje in het centrum en na even googlen vond ik het: dat moest de Salsa Shop zijn.

En wat was het inderdaad leuk! En lekker vooral! Omdat we nogal snel besloten om hier wat te gaan eten, was ik vergeten om mijn fototoestel mee te nemen. Maar ik vind het zo’n aanrader dat ik het heel graag wil delen, dus we moeten het voor nu even doen met mijn niet-zulke-goeie-kwaliteit telefoon foto’s.

Het motto van de Salsa Shop is ‘Good food, fast’, en dit motto maken ze zeker waar. Het eten ziet er allemaal heerlijk vers uit, en wordt zo – voor je neus in de open keuken – voor je klaargemaakt. Je kunt zelf je eigen Mexicaanse maaltijd samen stellen. Allereerst kies je voor een basis: een grote zachte burrito, een burrito bowl, een salade of 3 kleine tortilla’s. Dan de volgende keuze: wil je vlees; kip, rund of varken of ga je voor veggies? Als derde stap kies je voor aandere lekkere vullingen zoals zure room, geraspte kaas of mais. En als laatste heb je de keus uit maar liefst 6 verschillende salsa’s.

 photo salsashop2_zps8fa9cf79.jpg

Als ik zoveel lekkere dingen voor mijn neus zie staan kan ik nooit kiezen en daarom ging ik voor de kleine tortilla’s. Je mag hierbij kiezen wat je wilt, dus als je er één met kip, één met rund en één met groente wil, is dat geen probleem. Ook in toppings mag je zoveel varieren als je wilt. Ik maakte hier gretig gebruik van en heb zoveel mogelijk verschillende dingen geproefd op mijn tortilla’s. Mijn vriend die wel kon kiezen nam een (mega) burrito met kip. Deze werd naast alle lekkere dingen die ik hiervoor al opnoemde ook nog traditioneel gevuld met zwarte bonen en rijst. Erbij nam ik een heerlijke homemade lemonade met limoen. Mijn vriend ging voor een Mexiacaans biertje.

En wat was het allemaal goed! Alles smaakte heerlijk vers, was goed gekruid en had de juiste hoeveelheid pittigheid (al kun je het zo pittig maken als je zelf wilt hoor!). Ik vind vooral de gegrilde steak een echte aanrader. Perfect medium van binnen en daardoor lekker mals. Ook de kip was super goed gekruid en heel smaakvol. De limonade was ook erg fijn. Merken jullie mijn enthousiasme? Eigenlijk vond ik alles heel erg lekker.

 photo salsashop1_zps6d1f2d2a.jpg

Bij binnenkomst dacht ik dat het een klein zaakje zou zijn, maar dat viel mee. Achterin de zaak stond een flink aantal tafeltjes en tot mijn verrassing kon je ook nog boven zitten! De inrichting was helemaal hoe ik het leuk vind: hip, maar niet té, veel hout en veel cactussen (love them!).

 photo salsashop4_zpsd6f14677.jpg

Dit is zeker niet de laatste keer dat ik bij de Salsa Shop ben geweest. Lekker en vers eten voor leuke prijsjes. Perfect als je geen zin hebt om te koken, maar ook geen zin hebt om ‘echt’ uitgebreid uit eten te gaan. Wat ook handig is, is dat het in het centrum zit. Soms ben ik met bezoek in de stad en dan vind ik het lastig om een leuk plekje te vinden om te gaan eten, veel tentjes zijn zo toeristisch als je midden in het centrum. De Salsa Shop zit op loopafstand van het Rembrandtplein.

 photo salsashop3_zps0cdff74a.jpg

Salsa Shop
Amstelstraat 32-A
Amsterdam
http://salsashop.nl

1 reactie op “Hotspot: Salsa Shop, Amsterdam

  1. karlijn Reply

    Oh my, looks delish!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>